Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel AB InBev

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel AB InBev
10 mei 2024 om 10:44

(ABM FN) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor AB InBev verhoogd van 58,00 naar 63,50 euro met een onveranderd Neutraal advies. Dit bleek uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analisten reageerden op de kwartaalupdate van AB InBev. Zij verwachten dit jaar een sterk margeherstel en een verlaging van de schuld.

In de eerste drie maanden stonden de volumes van AB InBev nog onder druk, en dat zal volgens UBS ook in het tweede kwartaal zo zijn, hoewel de consensus al wel op groei rekent. Terwijl UBS op een volumedaling van 0,4 procent rekent, verwacht de consensus een volumegroei van 0,7 procent. In het eerste kwartaal daalden de volumes met 0,6 procent.

“Maar we bemerkten een vastberadenheid bij het management om het margeherstel te versnellen”, zei de bank.

Voor 2024 verwacht AB InBev een stijging van de EBITDA in lijn met de vooruitzichten op middellange termijn, namelijk tussen 4 en 8 procent. UBS denkt dat de brouwer boven deze bandbreedte zal uitkomen.

Voor dit jaar rekent UBS voor AB InBev op een autonome omzetgroei van 3,9 procent. De EBITDA zal met 8,6 procent stijgen. Dat is meer dan de 7,5 procent die de bank eerder verwachtte.

Het aandeel steeg vrijdag met 0,6 procent naar 59,30 euro.

Koers Lotus Bakeries

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.