Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: UCB helpt Brussel verder in het groen

Beursupdate: UCB helpt Brussel verder in het groen
10 mei 2024 om 13:57

(ABM FN) De Bel20 steeg vrijdagmiddag met 0,7 procent tot 4.015 punten.

Binnen de sterindex won UCB 1,7 procent, gevolgd door Elia, dat 1,4 procent steeg.

Argenx, dat gisteren met 5 procent daalde na kwartaalcijfers, herstelde vandaag met 0,8 procent.

Barclays verhoogde in aanloop naar de kwartaalcijfers volgende week het koersdoel voor KBC van 63 naar 67 euro. De koers van het bankaandeel noteerde 0,7 procent hoger op 71,6 euro.

Solvay moest anderzijds een procent prijsgeven, en was een van de weinige aandelen die in het rood noteerde.

Op de brede markt viel Ontex op met een winst van bijna 3 procent. UBS verhoogde het koersdoel van 10,00 naar 10,70 euro.

Jefferies heeft het advies voor Bpost verhoogd van Underperform naar Houden, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 3,80 naar 3,50 euro. Het aandeel won 2,3 procent tot 3,51 euro.

Gedurende de eerste vier maanden van 2024 heeft VGP 31,9 miljoen euro aan nieuwe of hernieuwde huurinkomsten gecontracteerd, zo maakte het bedrijf vrijdagmorgen bekend. De totale jaarlijkse gecontracteerde huurinkomsten stijgen daarmee tot 376,2 miljoen euro, of een stijging van 7 procent sinds december 2023. Het aandeel VGP verloor 0,2 procent.

Bij de small caps steeg Agfa Gevaert, dat volgende week cijfers rapporteert, met meer dan 4 procent en Unifiedpost met meer dan 3 procent.

Belysse realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een geconsolideerde omzet van 70,3 miljoen euro, zo maakte het bedrijf vrijdagmorgen bekend. Anderzijds werd een sterke verbetering van de EBITDA op jaarbasis vastgesteld. ING is tevreden dat Belysse de balans aanzienlijk heeft versterkt, zo bleek vanmorgen uit een rapport van analist David Vagman. Hij verwachtte een forse koersreactie en handhaafde het koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 2 euro. De koers van Belysse noteerde inderdaad meer dan 11 procent hoger.

Koers van aandelen in dit artikel

  • BE20
    * *
  • BPOST Sa
    * *
  • ING Groep
    * *
  • KBC Groep
    * *
  • UCB
    * *
  • VGP
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.