Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere omzet Belysse in eerste kwartaal

Lagere omzet Belysse in eerste kwartaal
10 mei 2024 om 07:38

(ABM FN) Belysse heeft in het eerste kwartaal van 2024 een lagere omzet geboekt, maar slaagde er wel in om de winstgevendheid te verhogen. Dit bleek vrijdag uit een update van de fabrikant van vloerbedekkingen.

De omzet daalde met 8,3 procent op jaarbasis tot 70,3 miljoen euro. Autonoom daalde de omzet met 7,8 procent. In de divisie Verenigde Staten daalde de omzet met 11,3 procent en in Europa werd een daling met 5,5 procent opgetekend.

De omzet over het eerste kwartaal weerspiegelde een zwakkere activiteit in de project gedreven business van Bentley Mills en een lagere marktvraag in het Europese Residential segment, aldus Belysse in een toelichting. Het Commercial segment in Europa realiseerde een stabiele omzet ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023.

De gecorrigeerde EBITDA evenals de EBITDA-marge verbeterden in het eerste kwartaal “sterk” op jaarbasis. Cijfers gaf Belysse vrijdag niet.

De resultaten in Europa herstelden verder fors dankzij lagere kosten van verkochte goederen en lagere vaste kosten. In de VS lukte het Belysse om de negatieve impact van de lagere volumes ruimschoots te compenseren, onder meer door lagere vaste kosten.

Met een hogere gecorrigeerde EBITDA in beide regio’s, daalde de schuldgraad ruim onder de 4.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.