Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VGP is 2024 goed gestart

VGP is 2024 goed gestart
10 mei 2024 om 07:26

(ABM FN) VGP is het jaar 2024 goed gestart. Dit bleek vrijdag uit een update van de vastgoedinvesteerder.

Gedurende de eerste vier maanden heeft VGP 31,9 miljoen euro aan nieuwe of verlengde huurovereenkomsten getekend. De totale jaarlijkse huurinkomsten stegen zo tot 376,2 miljoen euro, een plus van 7 procent sinds december 2023, of een stijging van 17 procent op jaarbasis.

Die huurinkomsten worden gerealiseerd met 6,3 miljoen vierkante meter aan verhuurbare oppervlakte. Dat is een stijging van 224.000 vierkante meter.

Aangezien er verschillende belangrijke huurovereenkomsten zijn afgesloten en er nog meer in onderhandeling zijn, verwacht VGP haar ontwikkelingsdoelstelling voor 2024 te realiseren en haar gecontracteerde geannualiseerde huuropbrengsten aanzienlijk te verhogen.

De vastgoedportefeuille was per eind april vrijwel volledig verhuurd met een bezettingsgraad van 99 procent.

VGP verwacht in 2024 nog een aantal aantrekkelijke grondpercelen te verwerven in zowel West- als Oost-Europa om haar toekomstige groei te ondersteunen.

VGP zal extra opbrengsten ontvangen met de derde en laatste transactie met Deka in het tweede halfjaar van 2024 bovenop de reeds gerecyclede 797 miljoen euro tot nu toe.

Samen met de groeiende huurinkomsten en de inkomsten uit het gebouwbeheer heeft VGP voldoende liquiditeitsbuffer om aan al haar verplichtingen te voldoen, meldde de vastgoedinvesteerder vrijdag.

De gewogen gemiddelde looptijd van de huurovereenkomsten bedraagt 7,8 jaar.

Koers VGP

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.