Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Bel20 sluit licht lager

Bel20 sluit licht lager
24 mei 2024 om 17:53

(ABM FN) Het was vrijdag een matte sessie op de beurs van Brussel, waarbij de Bel20 0,2 procent verloor tot 3.970 punten.

Over het algemeen was er geen neiging om risico’s te nemen op de aandelenmarkten, omdat de kracht van de economische activiteit in de Verenigde Staten de hoop van beleggers temperde dat de belangrijkste rentetarieven van de Fed in de komende maanden zullen worden verlaagd.

Dat werd vrijdag nog maar eens onderstreept door de onverwachte stijging van nieuwe orders voor duurzame goederen voor april in de Verenigde Staten. Gisteren bleek uit de PMI-indexen dat de groei in de Amerikaanse dienstensector in mei was toegenomen tot het hoogste niveau in twee jaar.

Dit heeft sommige centrale bankiers aangemoedigd om hun havikistische toon te handhaven. Dit geldt in het bijzonder voor Raphael Bostic, voorzitter van de Atlanta Fed, die in een toespraak aan de Stanford Graduate School of Business zei dat hij verwacht dat de rente nog lang op het huidige niveau zal blijven.

Bostic, die stemrecht heeft bij de monetaire instelling, wees erop dat “gezien het hoge inflatieniveau, het niet verrassend zou zijn als het enkele jaren zou duren voordat de inflatie terugvalt naar de doelstelling van 2 procent”.

In dit verband zijn alle ogen al gericht op volgende week met de publicatie van het PCE-inflatierapport uit de Verenigde Staten. De data zouden voor volatiliteit op de markten kunnen zorgen.

Op de obligatiemarkt stabiliseerden de obligatierentes, of daalden ze licht, met de Amerikaanse tienjaarsrente die aan het begin van de avond noteerde op 4,47 procent.

Op de valutamarkten steeg de euro bij het Europese slot met 0,4% op 1,085 dollar. Tegelijkertijd werd olie 0,2% duurder op 81,60 dollar voor een vat Brent.

Stijgers en dalers

Ageas was de grootste stijger op de Bel20 met een winst van 1,9 procent, gevolgd door Lotus Bakeries dat 1,6 procent won.

Onderaan de lijst stond Elia, dat 2,7 procent verloor.

Buiten de hoofdindex ging Recticel aan kop met een winst van 3,3 procent, terwijl Exmar 3,1 procent verloor.

In BelSmall steeg Greenyard met 2,7 procent.

Nyxoah steeg met 1 procent een daling van 17 procent op donderdag, aan de vooravond van een kapitaalverhoging die het aandeel in staat zou moeten stellen te herstellen”, aldus Kepler Cheuvreux.

Koers Tesla Inc.

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.