Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
11 jun 2024 om 12:32

 De Europese beurzen noteerden dinsdag lager.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een verlies van 0,3 procent op 520,80 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,5 procent naar 18.403,15  punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,6 procent met een stand van 7.844,37 punten. De Britse FTSE daalde 0,4 procent naar 8.188,42 punten. 

De markt is dinsdag in afwachting van de Amerikaanse inflatie over mei en het rentebesluit van de Federal Reserve. Die staan beiden voor woensdag op de agenda. 

De verwachting is dat de Fed de rente woensdag ongemoeid laat. De ‘dot plot’, die dan ook wordt gepubliceerd, kan mogelijk inzicht geven in het aantal renteverlagingen voor dit jaar.

Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, gaf tegenover verschillende kranten aan dat de centrale bank de rente voor langere tijd op het huidige niveau kan houden. “We hebben met de recente renteverlaging een juist besluit genomen, maar dat wil niet zeggen dat we op de lineaire weg van aanvullende verlagingen zitten. Er kunnen zich fases voordoen waarin we de rente ongemoeid laten”, aldus Lagarde.

Olie werd dinsdag goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het rood op 77,68 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 81,58 dollar werd betaald, een daling van eveneens 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0749. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0770 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0760 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het Franse IT-bedrijf Atos heeft voor het reorganisatieplan van Onepoint gekozen. Dit betekent een enorme verwatering van bestaande aandeelhouders. Zij zullen uiteindelijk minder dan 0,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal in bezit hebben. Het aandeel Atos noteerde 12,5 procent lager.

ArcelorMittal geeft op 17 juni twee obligatietranches van elk 500 miljoen dollar uit. De verwachte netto-opbrengst van circa 989,3 miljoen dollar wordt voor algemene doeleinden gebruikt. De koers noteerde dinsdag 1,5 procent lager.

JPMorgan trok het verkoopadvies voor UCB in en heeft nu een Neutraal advies met een koersdoel van 150,00 euro. Het vorige koersdoel bedroeg 70,00 euro. Citi Research verhoogde het koersdoel van 126,00 naar 161,00 euro met handhaving van het koopadvies. De koers steeg 2,4 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor Ackermans & van Haaren van 178,00 euro naar 197,00 euro met een onveranderd koopadvies. De koers steeg 0,4 procent.

In Amsterdamse ging het aandeel Besi aan kop met een winst van 4,3 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today’s Group wees op een koopaanbeveling van Redburn voor Besi.

Covestro staat op het punt om zijn boeken te openen voor Abu Dhabi National Oil Company (Adnoc) in de hoop dat het bedrijf met een beter overnamebod komt, zo meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. Het aandeel Covestro steeg meer dan 7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index scherpte maandag de records aan en steeg 0,3 procent tot 5.360,79 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 38.868,04 punten. Ook de Nasdaq sloot op een nieuw record en steeg 0,4 procent naar 17.192,53 punten.

Koers Greenyard

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.