Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
13 jun 2024 om 21:00

 De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, hoewel de stijging beperkt bleef vanwege een forse stijging van de ruwe olie- en benzinevoorraden in de VS.

Uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 7 juni zijn gestegen met 3,7 miljoen vaten tot 459,7 miljoen vaten. De benzinevoorraden stegen met 2,6 miljoen vaten tot 233,5 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en diesel met 0,9 miljoen vaten stegen tot 123,4 miljoen vaten.

De olieprijs eindigde woensdag hoger, vanwege een zwakkere dollar, na positieve inflatiecijfers waaruit bleek dat de inflatie in mei is gedaald van 3,4 procent op jaarbasis in april naar 3,3 procent in mei.

De handel was echter volatiel na een beleidsupdate van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank voor 2024 slecht één renteverlagingen  voorzien.

“De dalende dollar betekende woensdag een steun in de rug voor grondstoffen en als de dollar een nieuwe neerwaartse trend begint, zal dat grondstoffen in het algemeen helpen ondersteunen”, zeiden analisten van Sevens Report Research. “Maar groei blijft belangrijk en als het grondstoffencomplex zich herstelt, verandert de outlook, want op dit moment is sprake van een onzekere vraag en een groter aanbod”, voegden zij toe.

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,12 dollar, ofwel 0,2 procent, hoger op 78,62 dollar.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.