Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: inkomsten DEME vermoedelijk licht gestegen

Beursblik: inkomsten DEME vermoedelijk licht gestegen
15 mei 2023 om 16:19

(ABM FN) DEME heeft in het eerste kwartaal iets meer omzet geboekt. Dit is de verwachting van analisten van ING, in aanloop naar de cijfers op dinsdag.

De analisten van ING spreken van een “gezonde” dynamiek in offshore windenergie.

In het eerste kwartaal van 2022 bedroegen de inkomsten 616,7 miljoen euro. ING voorziet dat de inkomsten slechts licht zullen zijn gestegen naar 635,0 miljoen euro “vanwege een ongunstige vergelijkingsbasis”, vooral bij offshore wind.

Daarnaast verwacht ING een stijging van de orderportefeuille nu DEME grote contracten voor offshore windparken blijft binnenhalen. Er werden contracten in het eerste kwartaal ondertekend met Elia voor de bouw van het Princess Elisabeth Island in de Noordzee, het contract voor het transport en de installatie van kabels voor de windmolenparken Empire Wind 1 en 2 aan de oostkust van de Verenigde Staten en het offshore windmolenpark op de eilanden Yeu en Noirmoutier.

In het tweede kwartaal kondigde DEME ook een contract aan voor Dieppe Le Treport.

“DEME werkt dit jaar aan grote offshore projecten buiten Europa, wat volgens ons heeft geleid tot enig extra voorzichtigheid in de prognoses, wat wij volledig begrijpen”, aldus ING. Maar de bank merkt ook op dat de leidende marktposities van DEME, alle ervaring en een veelzijdige vloot ervoor zullen zorgen dat de projecten in de VS en Taiwan goed zullen worden afgerond.

Wat de prognoses betreft, verwacht ING dat het management zijn verwachting voor 2023 van stijgende inkomsten met een vergelijkbare EBITDA-marge als in 2022 zal bevestigen. Afgelopen jaar behaalde DEME een omzet van circa 2,7 miljard euro en een EBITDA-marge van 17,9 procent.

“Voor het boekjaar 2023 mikken we op een omzetstijging van ongeveer 4 procent en een EBITDA-marge van 18,6 procent, iets boven de verwachtingen. Door de aard van de offshore windcontracten zullen de EBITDA-marges van DEME Group naar verwachting tussen de 16 en 20 procent liggen”, voegde ING eraan toe.

“We verwachten dat de marge van de bagger- en infrastructuurdivisie dit jaar zal herstellen, dankzij een hogere bezettingsgraad van de hoppervloot. En over het geheel genomen zou de marge van de offshoredivisie stabiel moeten zijn”.

ING mikt op een koersdoel 140,00 euro voor het aandeel DEME, dat maandagmiddag op de Brusselse beurs rond de 120 euro noteerde. ING heeft een koopadvies.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.