Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: analisten passen taxaties voor Melexis aan

Beursblik: analisten passen taxaties voor Melexis aan
3 aug 2023 om 12:41

(ABM FN) Na de sterke kwartaalcijfers van woensdag hebben analisten hun taxaties voor Melexis opnieuw bekeken, wat donderdag resulteerde in twee koersdoelverhogingen, maar ook één verlaging.

Voor heel 2023 voorspelt de chipbakker een omzetgroei van 14 tot 16 procent met een brutomarge van meer dan 45 procent en een operationele marge van ongeveer 27 procent.

Eerder rekende Melexis op een omzetgroei van 11 tot 16 procent, met een brutowinstmarge van ongeveer 45 procent en een operationele marge van circa 26 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor de chipbakker van 109,00 naar 112,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Na de kwartaalcijfers verhoogde Kepler de winsttaxaties met 1 tot 3 procent, vooral omdat de brutomarge zich beter zal ontwikkelen.

Ook Jefferies verhoogde het koersdoel voor Melexis, van 92,00 naar 98,00 euro met een Houden advies. “Het bedrijf ervaart een gezonde vraag in alle segmenten”.

ING verlaagde het koersdoel daarentegen van 110,00 naar 105,00 euro met een Houden advies. Volgens de bank kwam Melexis met een goed kwartaalrapport. De cijfers waren beter dan verwacht en de outlook ging omhoog. Maar door de vooruitbetalingen aan X-Fab in het model op te nemen, daalde het koersdoel.

Degroof Petercam kwam niet in actie en liet het koersdoel staan op 99,00 euro met een Houden advies. 

Het aandeel Melexis was woensdag na de cijfers een uitblinker in Brussel, maar noteert donderdag 3,2 procent lager. Sectorgenoten hebben het ook lastig, nadat het aandeel Infineon in Frankfurt onderuit ging.

Analisten van Citi noemden het een tegenvaller dat Infineon de outlook voor heel het jaar niet verhoogde, vooral voor de marge.

“Na de blijk van vertrouwen van Infineon tijdens de laatste conference call in mei, aanhoudend sterke data uit de eindmarkten en de sterke resultaten van sectorgenoten, lag de lat hoog in aanloop naar de cijfers van Infineon”, aldus de analisten.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.