Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Melexis

Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Melexis
8 aug 2023 om 08:40

(ABM FN) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor Melexis verhoogd van 86,00 naar 95,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Robert Sanders.

De chipproducent verhoogde bij de laatste kwartaalcijfers de outlook voor 2023. De vork voor de verwachte omzetgroei werd opgetrokken van 11 tot 16 naar 14 tot 16 procent. De vooruitzichten voor de EBIT-marge werden met 100 basispunten verhoogd tot 27 procent.

Op de beleggersdag in november zal Melexis volgens Sanders de guidance voor het aantal IC’s per auto evalueren, gezien de stijgende vraag naar IC’s per auto. Er is vooral een grote vraag naar chips voor verlichting in wagens.

Sanders denkt dat er nu maar liefst 120 verlichtingsaansluitingen worden gebruikt in sommige premium voertuigen.

Bovendien zal de overgang naar 0.11mu via X-fab een belangrijke kans bieden om meer waarde te genereren in verschillende categorieën, voorziet de analist. Beleggers die hiervan willen profiteren, kunnen volgens Sanders overigens beter aandelen X-fab kopen. Daarop heeft Deutsche Bank een koopadvies met een koersdoel van 13,00 euro.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.