Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: recordorderboek bij DEME verwacht

Beursblik: recordorderboek bij DEME verwacht
22 aug 2023 om 08:16

(ABM FN) DEME had eind juni waarschijnlijk een orderboek dat op een recordniveau stond. Dit verwacht analist David Kerstens van zakenbank Jefferies in aanloop naar de halfjaarcijfers die DEME op dinsdag 29 augustus voor opening van de beurs zal bekendmaken.

Het aandeel noteert met 20 procent korting tegenover de sectorgenoten, zo stelt analist Kerstens in een dinsdag gepubliceerd rapport.

DEME’s belangrijkste concurrent, het Nederlandse Boskalis, maakte onlangs al sterke resultaten bekend, aldus Kerstens.

De kans is daarom groot dat het management van DEME de conservatieve verwachtingen voor het huidige boekjaar naar boven zal aanpassen.

Voor 2023 verwacht DEME nu nog een hogere omzet, een vergelijkbare EBITDA-marge van circa 18,0 procent en stabiele investeringen voor een bedrag van 500 miljoen euro. Kerstens is iets positiever en rekent op een marge van 18,4 procent.

Jefferies verwacht tevens dat DEME zal melden dat het orderboek is opgelopen naar circa 7,0 miljard euro, wat overeenkomt met 2,6 keer de omzet van 2022 en een nieuw record voor DEME.

De zichtbaarheid voor de komende drie jaar is goed, vindt de analist, dankzij aanzienlijke contracten die in zowel Offshore Wind als Dredging werden binnengehaald.

Het management van DEME heeft onlangs aangegeven dat er veel investeringen in de baggersector worden gedaan, wat erop wijst dat de markt mogelijk aan de vooravond van een nieuwe piekcyclus staat. 

Offshore Wind blijft anderzijds een sterke marktgroei zien van 15 tot 20 procent per jaar tot 2030, met goede zichtbaarheid voor de aanbestedingen in de jaren  2027 en 2028.

Kerstens heeft nog altijd een koersdoel van 150,00 euro met een koopadvies voor DEME.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel maandag op 114,20 euro.

Koers DEME Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.