Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Degroof Petercam haalt Econocom van de kooplijst

Beursblik: Degroof Petercam haalt Econocom van de kooplijst
24 jan 2024 om 09:36

(ABM FN) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Econocom verlaagd van 4,10 naar 2,90 euro, terwijl het advies werd verlaagd van Kopen naar Houden. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Luuk van Beek.

Econocom lanceerde op de beleggersdag veel nieuwe plannen. Van Beek denkt echter dat het een hele uitdaging zal zijn om die plannen allemaal uit te voeren.

Hij verwacht dat het bedrijf zijn doelstellingen realiseert, maar dat het halen ervan pas lukt aan het einde van het afgegeven tijdspad.

De marktomstandigheden op korte termijn zijn volgens van Beek nogal uitdagend, op een moment dat Econocom investeert in zijn nieuwe strategie.

Hij verwacht daarom een beperkte winstgroei in 2024, waarbij de effecten van de nieuwe strategie pas in het laatste deel van de periode 2024 tot en met 2028 zichtbaar zullen worden. Zoals trouwens ook door het bedrijf zelf wordt aangegeven.

De korting waaraan het aandeel noteert, circa 38 procent, zal dus waarschijnlijk blijven bestaan. Dit kan worden verklaard door de lagere winstgevendheid en door de gebrekkige communicatie, aldus Van Beek.

Op de beurs van Brussel noteerde het aandeel Econocom woensdag 0,4 procent lager op 2,57 euro.

Koers Retail Estates

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.