Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aedifica

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aedifica
25 jan 2024 om 07:46

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Aedifica verlaagd van 87,00 naar 75,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Kai Klose.

Hij verwacht dat de vastgoedgroep voorlopig zeer selectief zal blijven wat betreft nieuwe investeringen en zich zal concentreren op het voltooien van de projecten die het in de pijplijn heeft.

Aedifica wil dit jaar circa 120 miljoen euro in die pijplijn investeren.

Klose verlaagde de groeiverwachtingen voor de lange termijn, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met hogere financieringskosten.

Voor 2025 verlaagde Berenberg de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel met 3 procent. Anderzijds gaat Klose er van uit dat de outlook van Aedifica voor 2023 van een winst per aandeel van 4,96 euro gehaald zal worden.

Het sentiment rond het aandeel moet volgens hem nog verbeteren.

Hoewel de aandelenkoers van Aedifica zich enigszins heeft hersteld vanaf het dieptepunt van 47,50 euro eind oktober 2023, ontbreekt het nog steeds aan momentum.

Alle zorgvastgoedaandelen presteren trouwens zwak, benadrukte Klose, met een daling van 21 procent op jaarbasis. 

De beleggers moeten de sector nog steeds herontdekken, terwijl de zorgen over de solvabiliteit van de zorgvastgoedinvesteerders groot lijkt te blijven, aldus Berenberg.

Hoewel Klose voor de lange termijn lagere groeicijfers verwacht, zouden de inkomsten van de onderneming naar zijn mening veerkrachtig moeten blijven.

Op de beurs van Brussel sloot het aandeel Aedifica woensdag op 58,65 euro.

Koers Melexis

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.