Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs hoger gesloten

Olieprijs hoger gesloten
12 feb 2024 om 20:54

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, waarmee de opwaartse trend van vorige week werd voortgezet, vanwege de aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten.

Zowel Brent als WTI stegen vorige week met meer dan 6 procent, hun hoogste niveau in februari, vanwege zorgen over de mogelijke escalatie van de oorlog tussen Israël en Hamas. Maar de zorgen leken aan het begin van de week enigszins af te nemen, aldus Ewa Manthey en Warren Patterson, grondstoffenstrategen van ING.

De Iraanse minister van buitenlandse zaken zei dit weekend dat Teheran gesprekken heeft gevoerd met Saoedi-Arabië over een politieke oplossing voor de vijandelijkheden in Gaza, zo meldde persbureau Reuters. De minister zei gedurende de vier maanden durende oorlog tussen Israël en Hamas tevens berichten uitgewisseld te hebben met de VS.

Ondertussen waren de handelsvolumes relatief gematigd als gevolg van de feestdagen rond het Chinese nieuwe maandjaar, waardoor de Chinese markten gesloten waren.

De maart-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,08 dollar hoger op 76,92 dollar.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.