Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten UCB in teken van Bimzelx

Beursblik: resultaten UCB in teken van Bimzelx
27 feb 2024 om 11:24

(ABM FN) De aandacht van beleggers zal bij de jaarcijfers van UCB vooral uitgaan naar de verkoopcijfers van Bimzelx, dat sinds eind vorig jaar in de Verenigde Staten op de markt is.



Volgens de analistenconsensus heeft UCB 2023 afgesloten met een omzet van 5,18 miljard euro, vergeleken met 5,51 miljard euro in 2022. Deze daling is het gevolg van het verlies van exclusiviteit voor Vimpat in de Verenigde Staten en Europa, een behandeling tegen epilepsie.

UCB rekent zelf op een jaaromzet van 5,15 tot 5,35 miljard euro. De nettowinst zal naar verwachting uitkomen op 340 miljoen euro, vergeleken met 418 miljoen euro in 2022.



Meer nog dan de cijfers, kijken beleggers uit naar de prestaties van Bimzelx, dat sinds november vorig jaar in de Verenigde Staten te koop is en mogelijk het best verkopende medicijn in de geschiedenis van UCB wordt.



Het geneesmiddel moet zo een vervanger worden voor Cimzia, dat wordt gebruikt voor de behandeling van reumatoïde artritis en nu goed is voor het leeuwendeel van de inkomsten van UCB, maar dat te maken krijgt met concurrentie van biosimilars.


Analisten hebben vertrouwen in Bimzelx en verhoogden in de afgelopen weken un koersdoelen voor UCB. De eerste tekenen rondom de lancering van het middel zijn volgens hen positief.


Dit was echter geen uitgemaakte zaak, aangezien de FDA van UCB had geëist om verschillende waarschuwingen op te nemen in de bijsluiter, met name over het risico op zelfmoord, waardoor de aandelenkoers van UCB in november vorig jaar kelderde.
Ondertussen is de aandelenkoers weer hersteld tot bijna 100 euro.



De laatste analist die zijn koersdoel heeft verhoogd is die van Kepler Cheuvreux, die nu mikt op 115,00 euro, tegen eerder 110,00 euro. Kepler noemt UCB zijn sectorfavoriet. 

Volgens de analisten begint het belangrijkste medicijn Bimzelx, tegen psoriasis, de sombere scenario’s te verdrijven na de indrukwekkende lancering in de VS.


Zakenbank Jefferies zit op dezelfde lijn en verhoogde onlangs het koersdoel voor UCB van 79,00 euro naar 104,00 euro. 

Volgens de bank zijn artsen goed te spreken over Bimzelx vanwege zijn klinische profiel, dat superieur wordt geacht aan dat van andere behandelingen.



Voor het afgelopen jaar gaat de consensus uit van een omzet van 156 miljoen euro voor Bimzelx. 



Kepler Cheuvreux voegde eraan toe dat UCB ondergewaardeerd is en dat de winst tegen 2026 meer dan verdubbeld zou kunnen zijn.

Koers UCB

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.