Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CMB aangeklaagd in de VS

CMB aangeklaagd in de VS
27 feb 2024 om 12:42

(ABM FN) CMB wordt in Amerika voor de rechter gedaagd vanwege het bod op Euronav. Dit bevestigden CMB en Euronav dinsdag.

“Euronav heeft vernomen dat bepaalde fondsen die beheerd worden door FourWorld Capital Management LLC een klacht hebben ingediend bij het United States District Court voor het zuidelijke district van New York in verband met het Amerikaanse overnamebod door CMB”, aldus Euronav, dat benadrukte zelf niet betrokken te zijn bij deze procedures.

De klacht luidt onder andere dat CMB de Securities Exchange Act van 1934 heeft overtreden door onjuiste en misleidende informatie te verspreiden met betrekking tot het Amerikaanse bod.

FourWorld eist onder meer een schadevergoeding.

CMB is het oneens met de klacht en zal zich hiertegen verdedigen, luidde het in de verklaring van de rederij. CMB denkt dat de klacht betrekking heeft op de transactie tussen Euronav en Frontline. Euronav verkoopt 24 schepen aan Frontline. Volgens CMB gebeurde dit tegen marktconforme prijzen.

“FourWorld is een bij de SEC geregisteerde beleggingsadviseur die zich richt op event-driven beleggingskansen met bijzonder aandacht voor fiscale, juridische & regelgevende katalysatoren” , aldus Euronav en CMB.

Koers Euronav

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.