Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bpost versterkt positie met overname Staci

Bpost versterkt positie met overname Staci
5 apr 2024 om 21:43

(ABM FN) Bpost neemt de Franse logistiek dienstverlener Staci over voor 1,3 miljard euro. Dit meldde het Belgische postbedrijf vrijdagavond.

“Vandaag heeft Bpostgroup een overeenkomst getekend om 100 procent van de aandelen van Staci over te nemen van Ardian en andere minderheidsaandeelhouders, met de bedoeling zich te positioneren als leider in e-commerce en omnichannel logistiek en fulfillment in Europa”, zei het bedrijf in een persbericht.

Door de geplande overname van Staci zal Bpost haar strategie om haar B2B aanbod te versterken versnellen en meer synergiepotentieel creëren binnen de groep, zei het bedrijf verder.

Het is de bedoeling dat het managementteam en alle werknemers van Staci aanblijven, “zodat de groep kan blijven rekenen op hun expertise en ervaring”, zei Bpost. Topman Thomas Mortier van Staci wordt na de afronding van de transactie lid van het directiecomité van Bpost en gaat de nieuwe business unit 3PL leiden.

Staci boekte over 2023 een omzet van 771 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 110 miljoen euro. 

Bpost zal de transactie deels in contanten financieren en maakt verder gebruik van een overbruggingskrediet. De overname is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders en wordt naar verwachting in september of oktober afgerond.

Koers BPOST Sa

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.