Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Bel20 start de week positief

Beursupdate: Bel20 start de week positief
22 apr 2024 om 11:36

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde maandag richting het einde van de ochtend in het groen, na de tegenwind van vorige week, vanwege aanhoudende spanningen in het Midden-Oosten en een herprijzing van de renteverwachtingen.

De Bel20 index steeg 1,1 procent tot 3.867,56 punten.

Volgens investment manager Simon Wiersma van ING was de afsluiting van de week vrijdag voor beleggers dan ook niet zo fraai. In een week waarin angst en vrees het marktsentiment overheersten, eindigden vooral de hoogvliegers van de afgelopen maanden met stevige verliezen.

Deze week zullen alle ogen gericht zijn op het Amerikaanse rapport over de persoonlijke inkomens en uitgaven, die vrijdag verschijnen. Dit rapport bevat ook data over de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve, de zogeheten PCE-inflatie. Donderdag zal ook de eerste schatting van de Amerikaanse economische groei in het eerste kwartaal worden gepubliceerd.

Ook zal de komende week de aandacht worden opgeëist door de bedrijfscijfers. Honderden bedrijven zullen de komende dagen hun cijfers bekendmaken. De grootste namen die rapporteren zijn onder meer vier van de zogeheten Magnificent 7, namelijk Microsoft, Alphabet, Meta Platforms en Tesla. “Nu wordt het echt interessant”, zei Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild.

In Brussel rapporteren onder meer Melexis, Barco, Azelis, Kinepolis, Proximus, Xior en Umicore.

De olieprijzen deden een stap terug en een vat Brent olie daalde 1,4 procent naar 86,02 dollar .

De rentes liepen wat op. Zo steeg de Duitse tienjarige rente met 3 basispunten naar 2,53 procent, terwijl de Amerikaanse variant 4 basispunten steeg naar 4,65 procent.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,0656. Vrijdagavond noteerde het muntpaar op 1,0652.

Stijgers en dalers

In de sterindex ging Aedifica aan de leiding met een winst van 2,8 procent, terwijl sectorgenoot Cofinimmo 1,3 procent verloor. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies voor Aedifica naar Kopen, terwijl Cofinimmo juist van de kooplijst werd gehaald.

UCB en AB InBev konden 1,9 en 1,7 procent bijschrijven. UCB kreeg goed nieuws van de Europese Commissie voor toelating van Bimzelx voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige hidradenitis suppurativa, een op acne lijkende ontsteking van de huid. 

In de BelMid ging Kinepolis 2,4 procent hoger, gevolgd door Proximus met een winst van 2,0 procent. IBA daalde daarentegen met 1,1 procent. Vandaag organiseert Kinepolis een beleggersdag en donderdag komt de cinemareus met kwartaalcijfers.

Nyxoah en Onward Medical trokken de kop bij de smallcaps met winsten van 3,3 en 3,2 procent. Celyad daalde ruim 8 procent.

Koers van aandelen in dit artikel

  • AB Inbev
    * *
  • Aedifica
    * *
  • BE20
    * *
  • Cofinimmo
    * *
  • ING Groep
    * *
  • Kinepolis
    * *
  • Meta Platforms
    * *
  • UCB
    * *
  • Xior
    * *
  • Xior
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.