Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere opening Bel20 voorzien

Hogere opening Bel20 voorzien
24 apr 2024 om 08:24

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag een hogere opening tegemoet. Dinsdag eindigde de sterindex nog 0,7 procent hoger op 3.890,71 punten. 

De Europese beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Het belooft opnieuw een drukke cijferdag te worden, nadat Tesla dinsdagavond na cijfers meer dan 13 procent steeg.

Diverse bedrijven, waaronder General Motors, UPS en GE Aerospace, werden dinsdag op Wall Street beloond voor hun goede kwartaalcijfers. Beleggers hopen dat de cijfers van techreuzen de komende dagen zullen overtuigen.

“Het is echt wachten op de bedrijfsresultaten van grote namen als Tesla, Meta Platforms, Alphabet en Microsoft”, aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx op dinsdag.

Tesla rapporteerde dinsdagavond nabeurs een scherpe daling van de winst in het afgelopen kwartaal, terwijl de omzet ook terugliep. De fabrikant van elektrische auto’s wil nu eerder dan verwacht goedkopere modellen lanceren. Het aandeel schoot nabeurs ruim 13 procent omhoog.

“De commotie rond Iran en Israël lijkt wat te verdwijnen en beleggers kunnen zich weer richten op de fundamentals en kwartaalresultaten”, aldus marktstrateeg Art Hogan van B Riley Wealth Management.

“Het herstel van de beurzen deze week lijkt vooral aangejaagd door afnemende geopolitieke risico’s dan door grote wijzigingen in de economische verwachtingen”, aldus CIO Louis Navellier van Navellier. “Dit ondersteunt de motivatie om op de dip te kopen.” Volgens de expert staat er nog veel geld langs de zijlijn.

Analisten van ANZ Research stelden daarnaast dat zwakke Amerikaanse macrocijfers de hoop heeft aangejaagd dat de Federal Reserve een ruimer monetair beleid kan gaan voeren. De inkoopmanagersindices in de VS liepen in april terug tot het laagste niveau in vier maanden.

De olieprijs is dinsdag gestegen, nadat handelaren de situatie in het Midden-Oosten bleven volgen en de kansen afwogen van verstoringen in de olieaanvoer door de spanningen in de regio. De juni-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 1,8 procent hoger op 83,36 dollar op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend stegen de olieprijzen nog wat verder.

De euro/dollar noteerde op 1,0704. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0701.

Bedrijfsnieuws

Melexis heeft in het eerste kwartaal van 2024 de eigen outlook gehaald en niet verrast met de verwachtingen voor het tweede kwartaal. Melexis verwacht voor het tweede kwartaal van 2024 een omzet in een vork van 242 tot 247 miljoen euro. De analistenconsensus rekent voor het lopende kwartaal op een omzet van 243 miljoen euro met een brutomarge van 44,2 procent.

Aandeelhouders van Deceuninck hebben tijdens de algemene vergadering ingestemd met het voorgestelde dividend van 0,08 euro per aandeel.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 steeg dinsdag 1,2 procent tot 5.070,55 punten. De Nasdaq steeg 1,6 procent tot 15.606,64 punten en de Dow Jones-index won 0,7 procent tot 38.503,69 punten.

Koers van aandelen in dit artikel

  • Alphabet (Google)
    * *
  • BE20
    * *
  • Deceuninck
    * *
  • Dow Inc.
    * *
  • Melexis
    * *
  • Tesla Inc.
    * *
  • United Parcel Service
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.