Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Timing van herstel bij Azelis onzeker

Timing van herstel bij Azelis onzeker
25 apr 2024 om 07:16

(ABM FN) Azelis verwacht dit jaar nog steeds autonoom te groeien, maar waarschuwde dat de timing van het herstel onzeker blijft. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers die de distributeur van speciaalchemie presenteerde.

In het afgelopen kwartaal zag Azelis de resultaten nog onder druk staan. De omzet daalde met 3,8 procent tot circa 1,1 miljard euro. Het volumeherstel werd teniet gedaan door negatieve prijsontwikkelingen in enkele eindmarkten. Ook had Azelis last van negatieve wisselkoerseffecten.

De brutowinst steeg wel licht tot 261 miljoen euro. Dit was goed voor een marge van 24,8 procent, een stijging van 47 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

De aangepaste EBITA liep met 7,2 procent terug tot 124,3 miljoen euro bij een marge van 11,8 procent.

De vrije kasstroom daalde met bijna 16 procent tot 114,5 miljoen euro. 

Azelis bevestigde dit jaar de verwachting dat het dit jaar autonoom zal groeien, maar waarschuwde wel dat de timing van het herstel onzeker blijft. CEO Anna Bertona sprak van de nodige uitdagingen in de industrie, terwijl zij ook wees op een moeilijke vergelijkingsbasis met vorig jaar, toen er sprake was van sterke prestaties. “We blijven de kosten onder controle houden, terwijl de markten volatiel blijven.”  

Koers Azelis Group

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.