Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Bel20 nauwelijks van zijn plaats

Beursupdate: Bel20 nauwelijks van zijn plaats
29 apr 2024 om 11:44

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde maandag richting het einde van de ochtend licht lager, met weinig impulsen in afwachting van belangrijke macro-events later in de week. De Bel20 daalde rond 11.00 uur 0,1 procent op 3.869,44 punten.

De Europese beurzen beleefden een rustige weekstart, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond en twee Amerikaanse banenrapporten later in de week.

“Beleggers zijn vooral benieuwd naar de aansluitende persconferentie van Jerome Powell. Recentelijk is gebleken dat er dit jaar minder renteverlagingen dan verwacht zouden kunnen plaatsvinden. Sommige analisten denken zelfs dat er geen renteverlaging meer komt tot 2025, aangezien de marktverwachtingen voor de eerste renteverlaging meermaals naar achteren zijn geschoven”, zei  beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker Lynx.

Ook gaat het cijferseizoen deze week verder, met resultaten van onder meer Samsung, Coca-Cola, Super Micro Computer en de beursgiganten Amazon en Apple.

Op macro-economisch vlak was het maandagochtend nog rustig. Een lichte verbetering van het consumentenvertrouwen in de eurozone werd bevestigd. Verder liep de inflatie in België in april weer op, van 3,18 naar 3,37 procent. De kerninflatie daalde wel, van 3,85 procent in maart naar 3,26 procent in april.

Vanmiddag verschijnen Duitse inflatiecijfers.

De olieprijzen daalden maandag licht, net als de obligatierentes.

De euro/dollar handelde vanochtend 0,2 procent hoger op 1,0713. De Japanse yen daalde maandagochtend vroeg ten opzichte van de Amerikaanse dollar naar het laagste niveau sinds 1990, op een stand van 160,21, om vanaf dat niveau plotseling bijna twee procent op te veren naar een stand van 155,70. Dit zou volgens valutastragen van ING kunnen wijzen op interventie door de Bank of Japan.

Tokio wilde vanochtend niet officieel reageren, maar deze bewegingen hebben “alle standaard kenmerken van valuta-interventie: de “lijn in het zand” op 160,0, de sterke toename van het volume en de omvang van de beweging”, aldus ING.

ING verwacht dat de wisselkoers dollar/yen volatiel zal blijven vandaag, schommelend tussen de 156 en 157. Maandag halverwege de ochtend noteerde het muntpaar op 155,85.

Stijgers en dalers

In de Bel20 ging Sofina aan kop met een winst van 1,4 procent, gevolgd door Syensqo met een winst 1,3 procent na de aangekondigde overname van JinYoung Bio, een leverancier van speciale cosmetische ingrediënten gevestigd in Zuid-Korea. Financiële details werden niet gemeld. 

UCB en Umicore verloren beide 1,3 procent.

In de BelMid steeg Xior met 1,7 procent, gevolgd door Azelis met 1,6 procent.Orange Belgium verloor 2,8 procent in. 

Recticel daalde licht na een kwartaalupdate. Analisten van ING voorzagen al geen grote koersbeweging na een kwartaalupdate die redelijk in lijn was met de verwachting.

Bij de smallcaps deed Unifiedpost goede zaken, met een plus van 2,4 procent op het nieuws dat Alychlo, het investeringsbedrijf van Marc Coucke, een aantal bestuurders heeft aangedragen die tijdens de komende algemene aandeelhoudersvergadering zouden moeten worden benoemd. Volgens analisten van Degroof Petercam verhoogt dit de druk op Unifiedpost om de prestaties snel te verbeteren.

Nyxoah won 4,7 procent in de Bel Small. Onward Medical daalde 2,4 procent.

De handel in aandelen van Mithra en Hyloris lag stil. Mithra meldde maandagochtend dat het in de week van 22 april 2024 verschillende bindende biedingen heeft ontvangen op geselecteerde activa van Mithra, in het bijzonder op Estetra SRL, als onderdeel van het lopende monetisatieproces. Op dit moment is het totaalbedrag van deze biedingen echter onvoldoende om de volledige terugbetaling van alle schuldeisers van Mithra te garanderen, volgens de onderneming, dat toezichthouder FSMA vroeg om de handel in het aandeel stil te leggen. Ook werd de publicatie van het jaarverslag opnieuw uitgesteld.

Koers van aandelen in dit artikel

  • Amazon.com
    * *
  • BE20
    * *
  • ING Groep
    * *
  • SOFINA
    * *
  • Xior
    * *
  • Xior
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.