Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: lichte daling EBITDA verwacht bij Solvay

Beursblik: lichte daling EBITDA verwacht bij Solvay
6 mei 2024 om 15:22

(ABM FN) Solvay heeft de eerste drie maanden van het jaar naar verwachting afgesloten met een iets lagere EBITDA. Dit blijkt uit de analistenconsensus die is samengesteld door Vara Research en gepubliceerd op de website van het chemiebedrijf.

Volgens de consensus zou Solvay een EBITDA van 234 miljoen euro hebben geboekt in het eerste kwartaal, vergeleken met 238 miljoen euro drie maanden eerder. 

Solvay, dat zich sinds de afsplitsing van Syensqo eind vorig jaar concentreert op basischemicaliën, waaronder natriumcarbonaat, zal volgens de analisten een kwartaalomzet rapporteren van 1,13 miljard euro, min of meer stabiel op kwartaalbasis. 

Solvay verwacht dat de vraag naar zijn product zou aanhouden en denkt dat de volumes in de eerste jaarhelft min of meer vergelijkbaar zullen zijn met die in de tweede helft van 2023

“Er is momenteel weinig zicht op de tweede helft van het jaar, maar er zijn tekenen dat de trend in de tweede helft zou kunnen verbeteren,” merkte Solvay medio maart op.

Hoewel lagere energie- en grondstofprijzen een deel van de negatieve druk op de verkoop zouden moeten compenseren, is Solvay begonnen met het doorvoeren van kostenbesparende maatregelen.

Voor 2024 verwacht Solvay een onderliggende EBITDA van 925 miljoen tot 1,04 miljard euro.

Voor dit jaar wordt door de analisten een EBITDA van 976 miljoen euro verwacht bij een omzet van 4,44 miljard euro. De vrije kasstroom in 2024 wordt geschat op 298 miljoen euro.

Solvay herhaalde in maart ook zijn doelstellingen voor 2028, ofwel een gemiddelde jaarlijkse autonome groei van de onderliggende EBITDA met ongeveer 5 procent. De onderliggende EBITDA-marge zou moeten stijgen naar circa 25 tot 30 procent.

Het aandeel Solvay steeg maandag met 2,4 procent op de Brusselse beurs. Dinsdag voorbeurs publiceert het bedrijf de kwartaalcijfers.

Koers Solvay

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.