Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mooie winst voor Bel20 en record voor D’Ieteren

Mooie winst voor Bel20 en record voor D’Ieteren
6 mei 2024 om 17:57

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandag, net als de omringende beurzen, keurig hoger gesloten boven de 3.900 punten.

De Bel20 steeg 0,4 procent naar 3.929,00 punten. D’Ieteren zette tijdens de sessie een nieuw record van 213,80 euro in de boeken.

De positieve trend van eind vorige week zette zich maandag dus voort op de beurzen, waarbij beleggers zichtbaar gerustgesteld waren over de kansen op verdere renteverlagingen dit jaar.

In dit verband merkte Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque, op dat alle vrijdag gepubliceerde cijfers in de Verenigde Staten het scenario van een renteverlaging in september door de Fed hebben versterkt.

De econoom wees op de loonstijging die voor het eerst in bijna drie jaar onder de 4,0 procent zakte, de banengroei die het laagst was in 6 maanden en het werkloosheidscijfer dat steeg van 3,8 naar 3,9 procent.

Maar één zwaluw maakt nog geen zomer, waarschuwde de econoom, die erop wees dat de Amerikaanse banenmarkt nog altijd te krap is om te hopen op een snelle renteverlaging.

Later deze week krijgen beleggers van de Bank of England een rentebesluit. Alom wordt een pas op de plaats verwacht.

De euro aan het begin van de avond naar 1,0776 dollar. Olie werd een procent duurder na de prijsdaling van vorige week.

Stijgers en dalers

In de Bel20 steeg Umicore, dat vrijdag al sterk was opgeveerd, maandag nog eens 4,1 procent.

D’Ieteren steeg 2,0 procent tot 212 euro, na een nieuw record van meer dan 213 euro eerder op de dag. Vorige week verhoogde KBC Securities het koersdoel voor de holding tot 260 euro.

Solvay, dat morgenochtend met resultaten komt, steeg 0,9 procent. En UCB daalde met 0,9 procent en was daarmee de grootste daler in de index.

Buiten de hoofdindex verdienen Deceuninck en Econocom een speciale vermelding. Zij stegen respectievelijk 3,3 en 2,7 procent.

Colruyt daarentegen verloor 2,2 procent en werd zo flink geraakt door Kepler Cheuvreux, dat het aandeel begon te volgen met een Reduceren advies en een koersdoel van 40,00 euro. 

Bpost daalde 2,6 procent, nadat het Nederlandse PostNL onderuitging na het publiceren van kwartaalcijfers.

Onder de smallcaps steeg Unifiedfpost met 6,7 procent, gevolgd door Agfa, dat met 3,4 procent steeg. Nyxoah corrigeerde daarentegen met 5,1 procent.

De handel bleef geschorst voor Mithra, dat vrijdagavond aankondigde dat het exclusieve onderhandelingen is aangegaan met Gedeon Richter, dat overweegt om een bod uit te brengen op de activiteiten van Estetra SRL, Neuralis SA en specifieke activa van Mithra R&D met betrekking tot het E4-platform.

Koers van aandelen in dit artikel

  • BE20
    * *
  • BPOST Sa
    * *
  • Cofinimmo
    * *
  • D’ieteren
    * *
  • Deceuninck
    * *
  • Solvay
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.