Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: kwartaalcijfers Solvay aangename verrassing

Beursblik: kwartaalcijfers Solvay aangename verrassing
7 mei 2024 om 09:30

(ABM FN) De kwartaalcijfers van Solvay waren beter dan verwacht. Dit stelde Kepler Cheuvreux dinsdagmorgen in een rapport.

De divisie Base Chemicals verraste in positieve zin. En in de divisie Corporate waren de de verliezen kleiner dan gevreesd, aldus Kepler.

De onderliggende EBITDA daalde met 27 procent op jaarbasis tot 265 miljoen euro in het eerste kwartaal. Dit was evenwel 21 procent boven de verwachting van de zakenbank en 12 procent boven de analistenconsensus.

De EBITDA-marge daalde met 480 basispunten op jaarbasis naar 22,1 procent, waar Kepler op 20,3 procent had gerekend en de consensus uitging van 20,9 procent.

De analisten van de zakenbank denken dat deze resultaten de beurskoers van Solvay zullen ondersteunen. Het koopadvies en het koersdoel van 40,00 euro werden dan ook door de bank herhaald.

Het aandeel Solvay werd dinsdag op de beurs van Brussel 6,1 procent hoger verhandeld aan 32,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Koers Solvay

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.