Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Meer winst ondanks lagere volumes bij AB InBev

Meer winst ondanks lagere volumes bij AB InBev
8 mei 2024 om 07:28

(ABM FN) AB InBev heeft in het eerste kwartaal van 2024 de volumes zien dalen, terwijl de marges en de winst wel stegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de bierbrouwer.

De volumes namen met 0,6 procent af, waarbij het volume eigen bieren met 1,3 procent daalde, terwijl het volume niet-bieren met 3,5 procent steeg.

De analisten hadden ook verwacht dat de volumes in de eerste drie maanden van dit jaar onder druk stonden. De consensus hield men rekening met een autonome daling van 1,0 procent in het afgelopen kwartaal.

De omzet van AB InBev steeg in het eerste kwartaal wel met 2,6 procent en de opbrengsten per hectoliter namen met 3,3 procent toe.

De stijging van de omzet met 2,6 procent stemde overeen met de verwachting van de analisten.

De brouwer meldde een stijging met 6,7 procent van de gecombineerde opbrengsten van zijn megamerken, hoofdzakelijk dankzij de groei van Corona met 15,5 procent buiten de thuismarkt.

De genormaliseerde EBITDA steeg afgelopen kwartaal met 5,4 procent tot 4,99 miljard dollar, waarbij de genormaliseerde marge met 90 basispunten steeg tot 34,3 procent.

De consensus bij de analisten lag op een stijging van de EBITDA met 1,9 procent.

De onderliggende winst bedroeg 1,51 miljard dollar in de eerste drie maanden, tegenover 1,31 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2023.

De onderliggende winst per aandeel bedroeg 0,75 dollar in, een stijging tegenover de 0,65 dollar vorig jaar in het eerste kwartaal.

Outlook

Voor het volledige boekjaar verwacht AB InBev een stijging van de EBITDA in lijn met de vooruitzichten op middellange termijn, namelijk tussen 4 en 8 procent.

“De resultaten zijn bemoedigend om het jaar mee te starten, en de consistente uitvoering door onze teams en partners versterkt onze overtuiging dat we onze groeiambities in 2024 zullen bereiken”, zei CEO Michel Doukeris woensdag in een toelichting.

Koers AB Inbev

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.