Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Montea

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Montea
9 mei 2024 om 09:03

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Montea verhoogd van 85,00 naar 95,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dat bleek donderdagmorgen uit een rapport van analist Kai Klose.

Montea verhoogde eerder deze week de outlook voor 2025 en dat duit op optimisme bij de vastgoedgroep, aldus Klose.

Het bedrijf verhoogde bij de cijfers over het eerste kwartaal de outlook voor de winst per aandeel in 2025 met 0,10 euro naar 4,75 euro.

Het is volgens Klose niet verrassend dat Montea de outlook voor 2024 niet heeft opgetrokken, maar wel die voor het 2025. Het is pas volgend jaar dat de nieuwe investeringen geld beginnen op te leveren.

Over het geheel genomen kwamen de resultaten van Montea in het eerste kwartaal dicht in de buurt van de verwachtingen van Klose.

Dit was een gevolg van de positieve ontwikkeling bij de huurprijzen, met een stijging met 4,3 procent op vergelijkbare basis. De bezettingsgraad van de portefeuille bleef 100 procent.

De daling van de EBIT-marge met 220 basispunten op jaarbasis tot 84,1 procent was anderzijds een gevolg van de hogere kosten.

De portefeuillewaarde steeg met 0,5 procent in het eerste kwartaal van 2024, waarmee de opwaartse trend van het derde en vierde kwartaal van 2023 werd voortgezet. Daarom heeft Klose ook zijn taxatie voor de intrinsieke waarde van de onderneming verhoogd met 1,4 procent.

Koers Qualcomm

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.