Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Bel20 zonder richting naar Amerikaanse inflatiecijfers

Beursupdate: Bel20 zonder richting naar Amerikaanse inflatiecijfers
26 apr 2024 om 13:50

(ABM FN) De Brusselse beurs steeg vrijdag licht, in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers uit de VS vanmiddag.

De Bel20 index noteerde rond twee uur 0,2 procent hoger op 3.864 punten.

Het hoger dan verwachte inflatiecijfer van donderdagmiddag, zal vandaag worden gevolgd door de PCE-inflatiecijfers voor maart.  “Maar een tegenvallend maartcijfer is waarschijnlijk al ingeprijsd”, aldus Swissquote vrijdag in een kort marktcommentaar.   

Binnen de hoofdindex kon Solvay een winst van meer dan 2 procent melden. Sofina steeg 1,7 procent en Aedifica 1,6 procent.

AB InBev boekte de sterkste daling met een verlies van 0,8 procent. UCB leverde 0,6 procent in, na gisteren een nieuw record te hebben bereikt.

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor Melexis van 80,00 naar 85,00 euro met handhaving van het advies Houden. Tegenstrijdige signalen uit de autosector roepen volgens Deutsche op tot voorzichtigheid wat betreft de kansen op een zachte landing in de sector. Melexis noteerde een half procent lager.

De kwartaalresultaten van Cofinimmo waren conform de verwachtingen. Het nettoresultaat van de kernactiviteiten van Cofinimmo bereikte in het eerste kwartaal 55 miljoen euro. Cofinimmo kon een winst van 0,7 procent laten zien.

Umicore heeft op basis van de prestaties in het eerste kwartaal de outlook voor heel 2024 herhaald, zo bleek vrijdag voorbeurs uit een update van de wereldwijd opererende materiaaltechnologie- en recyclagegroep. “Er zijn geen grote verrassingen in deze trading update”, zei analist Martijn Den Drijver van ABN AMRO, die echter wel wees op de uitspraken van Umicore dat de marktomstandigheden in de Battery Materials divisie enorm moeilijk zijn.

Proximus behield in het eerste kwartaal van 2024 een sterke commerciële dynamiek en realiseerde een uitstekende stijging van de EBITDA met 5 procent, zo maakte de telecomgroep vrijdagmorgen bekend. KBC Securities herhaalde vrijdag het Accumuleren advies met een koersdoel van 8,70 euro. Het aandeel steeg met 3,5 procent tot 7,03 euro.

Xior maakte vrijdagmorgen ook sterke kwartaalresultaten bekend, met 6,9 procent huurgroei op vergelijkbare basis en met een bezettingsgraad van 98 procent. De kotmadam is volgens ING nu van plan om in 2024 voor 220 miljoen euro te desinvesteren, waar eerder nog werd gemikt op 110 miljoen euro. De meevallende kwartaalupdate hielpen het aandeel aan een winst van bijna 5 procent.

Bpost heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse krantenuitgevers over de krantendistributie na 30 juni 2024 en dat bericht werd op de beurs goed onthaald. Het aandeel steeg 3,3 procent.

Bij de smallcaps steeg Roularta met 2,9 procent, terwijl Unifiedpost 1,9 procent verloor.

Koers van aandelen in dit artikel

  • Aedifica
    * *
  • BE20
    * *
  • Cofinimmo
    * *
  • ING Groep
    * *
  • KBC Groep
    * *
  • Melexis
    * *
  • SOFINA
    * *
  • Solvay
    * *
  • UCB
    * *

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.