Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere omzet en winst Proximus in eerste kwartaal

Hogere omzet en winst Proximus in eerste kwartaal
26 apr 2024 om 07:17

(ABM FN) Proximus behield in het eerste kwartaal van 2024 een sterke commerciële dynamiek en realiseerde een uitstekende stijging van de EBITDA met 5 procent. Dit maakte de telecomgroep vrijdagmorgen bekend.

De omzet op de thuismarkten steeg in het eerste kwartaal met 4,5 procent tot 1,2 miljard euro, met een stijging van de omzet uit diensten van 6,5 procent voor Residential en 2,7 procent voor Business.

De EBITDA op de thuismarkten bedroeg 424 miljoen euro in het eerste kwartaal. Dat was een stijging van 4,7 procent op jaarbasis dankzij een sterke groei van de directe marge met 5,4 procent.

De internationale EBITDA steeg met 8,6 procent tot 30 miljoen euro en werd ondersteund door de groei van de directe marge uit “Communications & Data” met 0,9 procent en lagere kosten.

De onderliggende omzet van Proximus kwam in het eerste kwartaal van 2024 uit op 1,5 miljard euro, een stijging met 1,2 procent op jaarbasis. De onderliggende EBITDA bedroeg 454 miljoen euro, of een plus van 5,0 procent op jaarbasis.

De capex voor het eerste kwartaal van 2024 kwam uit op 294 miljoen euro en de gecorrigeerde vrije kasstroom op -112 miljoen euro, onder invloed van de timing van bedrijfskapitaal.

De outlook voor het volledige jaar 2024 werd vrijdag door Proximus bevestigd. Dat betekent een terugkeer naar groei van de EBITDA op de thuismarkten en de EBITDA voor de hele groep.

Het bedrijf bereidt zich voor op de komst van Route Mobile om zo de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de internationale groeiplannen, zei CEO Guillaume Boutin in een toelichting.

Koers Argen-X

*

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.