Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winststijging voor Xior in eerste kwartaal

Winststijging voor Xior in eerste kwartaal
26 apr 2024 om 07:30

(ABM FN) Xior heeft vrijdagmorgen sterke kwartaalresultaten gepresenteerd, met 6,9 procent huurgroei op vergelijkbare basis en met een bezettingsgraad van 98 procent.

De verhuurder van studentenwoningen meldde een sterke groei van de EPRA winst tot 0,64 euro per aandeel, een stijging met 21 procent op jaarbasis.

De waardering van de portefeuille bleef stabiel met een daling van slechts 0,25 procent ten opzichte van eind 2023. Dit dankzij het positieve effect van de huurgroei.

Het bedrijf bevestigde vrijdag de winstverwachting voor heel 2024 met een winst per aandeel van 2,21 euro en een dividend van 1,768 euro per aandeel.

Anderzijds werd de outlook voor de vergelijkbare huurgroei verhoogd naar minimaal 5,5 procent. Dat was 5 procent. Dit dankzij de veelbelovende start van de verhuur voor het nieuwe academiejaar

De volledige afronding van de overname van Basecamp verankert Xior’s positie als internationale leider in studentenhuisvesting in continentaal Europa. Dit resulteert in bedrijf met 19.875 studendtenkamers verspreid over 42 steden in 8 landen en een reële waarde van 3,19 miljard euro.

De gemiddelde financieringskost bevindt zich met 3,18 procent op een kortstondige piek en zal terug dalen vanaf het derde kwartaal, na terugbetaling van de bruglening, aldus Xior.

De loan to value bleef stabiel op 52,43 procent. De daling is ingezet dankzij een versnelling van de desinvesteringen en beperkte resterende investeringen. De doelstelling om onder 50 procent te komen, werd vrijdag herbevestigd en blijft een topprioriteit voor Xior.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.